piątek, 2 września 2016
Warzywa strączkowe jedz na zdrowie!
Dzisiejszy post nawiązuje do wczorajszej kolacji, którą niektórzy polubili już na instagramie i kolacji sprzed dwóch dni również.
Ma też związek z tym, że dziś na liście "TO DO" widnieje : zrobić prezentacje na fakultet z chemii makro- i mikroelementów - i właśnie ją zrobiłam.
Miałam nie pisać o zdrowym odżywianiu, bo podpisuje się pod hasłami "czekolada najlepszym przyjacielem kobiety", "chwytaj żarcie'" itd., ale studia zobowiązują i... miłość do jedzenia również.
O roślinach strączkowych pisałam w moim debiutanckim artykule na biotechnologia.pl
Powinno się je spożywać 2-3 razy w tygodniu, nie częściej - gdyż zawierają dużo siarki i są dosyć ciężkostrawne, nie rzadziej - gdyż zawierają ogrom białka i cennych składników odżywczych.
Moja siostra potrafi zjeść kilo ugotowanej fasolki szparagowej na raz
A ty?
AUTOR:
Unknown
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz